Ikot meh!

Wednesday, October 6, 2010

my dearest one!

assalamulaikum :)


hye sume! aku kn... nk tnya.. korg suka blog korg simple ke suka blog korg cantik menarik kau mmg LETHOOP! hahahaha so far la kn... blog2 yg aku follow, gempak2... blog korg2 la.. yg tgh bace ni.. (ye2 je.. mcm ade org nk jenguk blog ko zayanie ooiii)

KAGUM! da only words yg aku mmpu ucap.. sbb canteq2 belaka la korg2 nye blog! nk nages ble nga blogwalking tuh :P hahahaha mane x nya.. updated hari2.. canggih2 widgets segala.. ngan nuffnang... ngan viewers counter.. mcm2 la aih...! pling aku suka tgok, msing2 punya header! adoiiiii!!!! hebat kemain lagi!


x pe la.. yg mmpu aku buat hnya mengagumi blog anda2 sume! kalo sape2 sudi, meh la tolong reconstruct blog aku.. nnt aku bg la ganjaran ke.. hape ke.. hahaha cukup la bercerita ttg blog cantik ni.. nnt tido japgi mimpi lak aku!

tajuk entry: my dearest one! siapa??
Iskandar, Al-Hadiq n Hermas

Adiq, Iss, Aku n Hermas :)

diorg ni da mcm abg2 aku :) tambah2 lg one of them ade relation ngan aku! relation ape?? dgn yg mane?? x payah la tau! KONTROVERSI nnt :P bhahaha merepek! korg perasan x entry aku bnyak psl diorg ni.. sbb ape?? selain CHOCOHUNNY aku.. diorg la penyeri hidup aku! happy kn aku bila aku ade masalah JIWA KACAU!

one day.. Hermas nk mencari beberapa ekor hamster lagi ntok teman hamster2 yg sedia ada katenya :P alang2 tuh, ajak la abg berdua tuh skali... mcm biasa la kan.. itu sudah semestinya! eh2 jap! it's actually bkn nk cari hamster baru je.. Hermas nk pi kompemkan jantina hamster yg dia beli ritu :D hahahaha mane x nya.. katenya di suruh ber-tutttttt x mau... hahahaha takot2 la terbuat hubungan sejenis, kesian hamster tu!

so, di sebabkan oleh itu.. dia pon bwk la 2 ekor hamster tuh... dlm akuarium mereka la kn... hahaha di bwa ke hulu ke hilir.. smpai ade budak kecik tegur.. n gtau mak dia.. *mak2... abg tuh bwk hamster* hahahaha :D merasa la kau Hermas!

ni lah dia si malang :(

ok then! da kenal pasti jantina dey'all, bergerak pulang la kami... tetiba mama call.. *kak, nk beli brg2 hostel x???* jwpn nye msti lah????????? *NAK!!!!!!!!!!!!!* hahahaha so, kena la abg2 aku ber-3 td ikot aku ke AEON Bandaraya ntok shopping!

tiba kt JJ, aku pon bershopping.. mereka ber-3 meronda mencuci mata.. skali dpt msg kate nya Iss dmm.. Allah! mcm mano nk buek ni??? aku plak kalo da ber-shopping ngan mam jwpn nye????? lame okay!kesian kt Iss.. sorry sgt2.. sesudah aku membeli dan blah, jmpa diorg kt ground floor, tgok2 Iss da ber-sweater BARU! siap beli ngkau!! sejuk! kesian! sorry dear.... pengorbanan mu amat bernilai!

Iss sebelum demam :D

haaaaaaa ni part paling best dlm seharian kami keluar, masuk2 dlm kereta... jap2! igt x hamster Hermas td?? hahaha dia tinggalkan dlm kereta tau... konon nye skjap je la kan.. aku pon bersalah gak ni! smbung blk.. masuk2 je dlm kereta, Hermas pon angkat la akuarium mini yg dia letak hamster tuh... tbe2 tgok.... JENG3!!!!! hamsternya KEJUNG!!!!!!!!! Ya Allah.. berdosa x kami??


cubaan menyelamat dilakukan dgn memberi hamster2 tersebut air.. sbb si Hermas ni, dia letak mknn je. air ntok hamster tuh dia x letak.. motif?? hahaha merasa la aku tgok hamster tuh menggigil menunggu Malaikat Maut ntok cabut nyawa dia.. kasihan dia.. x bersalah.. kena tnggu dlm keta yg x de udara :P sorry ye hamster2 :)


sampai kt rumah sewa dey'all, hamster yg sekor tuh da mampuih!! so, Hermas pon tanam la kt tanah lapang dpn apartment dey'all :P yg sekor lg masih cuba di selamat kan :) dgr cte esok nye, wassalamun jgk akhirnya :P nk wat cmne.. Malaikat Maut mmg da tnggu.. kami pon x leyh nk wat ape la kan.. btol x???


so, kt entry ni, aku nk mintak maaf sgt2 kt Hermas, sbb kelamaan shopping nya sampai hamster nya menemui ajal... x lupa jgk thousand sorry buat Iss sbb mnyabbkn uols dmm truk.. sorry sgt2 ye syg :) hope that korg berdua maafkan aku :) buat Adiq, thnx teman kn Iss n kuar same2.. luv u guys so much!!!!
with love,
zayanie

7 bebelan:

Redzuan Kassim said...

ksian hamster tue...
dia akan menjadi hantu dan menghantui diri hang sampai roh dia dicucuri rahmat....
funeral mcm mne?

Anonymous said...

motif?

Zayanie said...

wan: hahaha dia telah menghantui kereta aku okay :P funeral kt tanah lapang je :P

mr anonymous: i'm guessing.. u r Hermas aite??

miss invee said...

npe ak br tau kte da jdk chocoHUNNY nih?? hahaha ;pp

Zayanie said...

hahaha aku tukar :) chocobabes mcm bitchy sgt :P

.:iss:. said...

wahh sian hams tew... tapi masa tu mmg demam panas macam apa je. menggigil suhu sampai 40

Zayanie said...

iss: sorry dear... sbb aku kot.. ko kesejukan dlm JJ hantu tuh :P