Ikot meh!

Saturday, April 9, 2011

Masjid Selat | I Z Z A T I

assalamualaikum..
this is an entry bout PHOTOGRAPHY :)
 
ouh hye! okay, 1st of all.. I nk cakap yg entry ni sebenarnya berkaitan outing yg da bertahun lamanye!!! kejadian berlaku :
 
Pada --> 30 Oktober 2010
Bertempat di --> Masjid Selat, Melaka
Mangsa kejadian --> Hafiz & Faiz (my co-photographer) and Izzati (my model)
 
okay :) I nk mintak maaf la sebab I kuar kan cite2 basi kt blog huduh ni T_T bukan apa... busy la.. keja banyak.. NAUZUBILLAH! lepas satu assignment, datang lagi 2-3 assignments.. pastu x siap assignment lg.. test plak bertimpa2.. dugaan menuntut ilmu.. biasa la.. oppss! kembali kepada topik asal ye!
 
ni adalah 1st outing I dgn Hafiz n Faiz.. kenal diorg melalui KELAB MEDIA & FOTOGRAFI UTeM :) Hafiz is my senior.. while Faiz bole dikire sebagai junior :) teringin nak shoot same2, maka roomate I menjadi mangsa untuk di jadikan sebagai model :) banyak cerita di sebalik photoshoot ni :) niat nak naik atas jeti.. sekali sampai, jeti da roboh T_T .. ape kitorg buat?? look!
 
Izzati | Portuguese Settlement

x dpt naek jeti, tepi jeti pon okay dah :)

reflector man :) [Hafiz]

next! tbe2 hari mcm nak hujan... kami pon bergegas la ke tempat lain... cari indoor la konon! nak jaga camera.. tapi kan, dlm Melaka ni, mana je tempat shoot indoor.. cuba bagitau I? haha I main redah je bwk diorg pegi Dataran Pahlawan.. dekat area link bridge between DP n Hatten Square tu.. kan banyak kedai2 x buka lagi mase tu.. berangan nak buat white studio photoshoot.. now, the next session producing......

waiting for ya :) [parking lots]

tembak!

:)

behind the scene!

thnx beb :)

okay :) setelah hujan reda.. agak2 mcm da nk sunset tu.. (pas ujan ade sunset pulak kn?) I bwk diorg g Masjid Selat seperti plan asal... haaa still hujan rintik2.. tapi nak jugak shoot sane.. so, ade adegan gilir2 pegang payung.. bila Hafiz n Faiz shoot, I pegang payung.. then gilir2 :) mcm2 perangai.. dah la da nak masuk waktu Maghrib mase tu.. tapi before sampai kt Masjid Selat tu, ade kawasan mcm terbengkalai tau.. mcm ade piling pipe banyak2 yang x di gunakan lagi.. kt situ pon kitorg shoot.. so skang, I nak tunjuk hasil di sane :)

my personal favourite photo of the day :)

kesian Zaty.. pakai baju kurung tapi kena panjat sane sini.. sorry beb :)

nampak sikit kan sunset tu?

gambar yg paling puas hati untuk outing ni :)

okay lah :) that's all for this entry i guess so.. a million thanx to Izzati sebab sudi jadi model kami.. and jadi bahan experiment barang2 baru kami :D nanti boleh la jadi model kami lagi ye! till then :)



with love,


zayanie

2 bebelan:

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

macam kenal je model ni...bukan zartie nuriz@selipaq biru ka?? huhu

Zayanie said...

yup2.. zartie nuriz.. my fren :)